Jdi na obsah Jdi na menu
 


CESTOU & ŘEKOU aneb Zápisky z našich cest

Již před nějakou dobou se mezi pěšáky rozvinula diskuse, že je škoda, jak zapadávají prachem zážitky z výletů a výprav...a to nejen těch již dosti vousatých, ale i těch nedávných. Několik z nás se pokusilo občas napsat pár řádků na naše oddílové stránky, něco málo jsme také uveřejnili v naší výroční brožurce k padesátinám oddílu, ale vesměs se všechny tyto nahodilé aktivity stejně nakonec změnily jen ve statistický výčet akcí bez bližšího komentáře, nejlépe účastnicky zaujatého a emocemi ovlivněného.

V této souvislosti jsme si na výboru OPT posteskli nad osudem klubového občasníku KVT CESTOU A ŘEKOU ... Stálo by určitě za to - byť možná v jiné, než papírové podobě - občasník někdy obnovit. Věříme, že by to našlo mezi členy svojí odezvu a snad by to také svým dílem přispělo k oživení života v klubu. A tak pro to chceme za pěšáky něco udělat. To nejjednodušší, co můžeme ihned udělat je sbírat příspěvky, byť zpočátku třeba nesourodé. V tuto chvíli již máme skromný základ (také s využitím starších článků z těchto stránek), který se snad bude časem rozmnožovat. A třeba se jednou - také na tomto skromném základu od pěšáků - povede znovu obnovit pozapomenutý občasník.

Kdokoliv z návštěvníků a čtenářů této rubriky - samozřejmě nejen od pěšáků - nám může napsat a podělit se s ostatními o zážitky. Z vody, z hor, z pěších tůr, soukromých i společně plánovaných...žádné romány; dojmy a postřehy jsou daleko zajímavější a i s odstupem času čtivější.

Pěšáci a ostatní kamarádi z Kotvy - budete-li mít chuť, napište nebo třeba jen pošlete pár fotek s popisem. Prozatím to nehodlám nijak redaktorsky upravovat; uvidím, kam se to bude ubírat.

Předem Vám za VOPT děkuju!!!

J.Š.Suk 

 

Příspěvky

Rychlebské hory - červen 2013

21. 10. 2013

Zážitky Jirky Vojty z výjezdu skupiny VHT OPT do Rychlebských hor v červnu 2013

 

Výjezd skupiny VHT OPT: Ašsko - Smrčiny

8. 10. 2013

Výjezd skupiny VHT z května 2012 v zápisku Mirka Martinů

 

Tajné výlety OLT

14. 5. 2013

Příspěvek Luboše Bakly o akcích OLT mimo Valšovky ...  

 

Beja 2009

19. 4. 2013

Cvrk mi poskytl přístup k článkům z výprav kanoepolistů a tak toho rád využívám...tentokrát je to vzpomínka na Portugalsko 2009. 

Článek je převzat se souhlasem autora z www.kanoepolo.cz.

 

1a fase Kanoepolo Portugal Cup + výlet na Kanáry

19. 4. 2013

Další příspěvek od vody, tentokrát Cvrkův záznam cesty na kanoepolový turnaj v Portugalsku z března 2011. 

Příspěvek je se souhlasem autora převzat z www.kanoepolo.cz..

 

Cestou a řekou - únor 1948

4. 4. 2013

V archivu TJ jsem ke své lítosti nepochodil, ale díky Luboši Baklovi vám přeci jen mohu předložit alespoň jedno z původních vydání klubového občasníku .... a to z února 1948. 

 

Velikonoce jsou pohyblivý svátek

4. 4. 2013

Velikonoce a zakončení lyžařských sezón na Valšovkách .... první příspěvek od Luboše Bakly. 

 

Rakousko s otevřenkou, aneb když ještě u nás nebyly plasty

24. 1. 2013

Gumi jest nejen výtečný vodák, ale také výborný glosátor dění kolem vody...a skvělý zdroj pro tuhle rubriku. Dneska Vám předkládám jeho vzpomínku na jeden z prvních porevolučních výjezdů na vodu do Rakouska, zaznamenanou v nejmenovaném pražském pohostinství na čtyři jídelní lístky....faksimile nejspíš brzy přiložím do galerie.

 

Hory Dolního Rakouska 2009

20. 1. 2013

 Článek od Jirky Vojty se vrací k zájezdu OPT do Rakouska v létě 2009

 

Dolní Vltava osobně

7. 10. 2012

Gumi byl nedávno při našem setkání U Holanů při chuti a tak je zde jeho další vodácký zápisek....