Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z Výroční členské schůze OPT

16. 2. 2020

Zápis z Výroční členské schůze OPT KOTVA Braník, konané dne 10.2.2020

Výroční členskou schůzi zahájil v 17.50 hodin předseda OPT Ing. Pešata. Uvítal přítomné a vyzval je k uctění památky zemřelých kamarádů – členů OPT, zemřelých v průběhu roku 2019 minutou ticha.

Poté seznámil plénum s návrhem VOPT na složení pracovního předsednictva VČS ve složení: Ing. Svatý(pověřen řízením VČS), Ing. Pešata a Jakub Šťastný. Návrh byl jednomyslně přijat.

Ing. Svatý seznámil VČS s návrhem programu VČS dle Pozvánky a požádal o případné připomínky či doplnění. Jelikož se tak nestalo, vyzval přítomné k odsouhlasení. Program byl jednomyslně přijat.

Poté následovala volba pracovních komisí VČS. VČS odhlasovala volby komisí aklamací. Komise pak byly zvoleny v tomto složení:

komise mandátová: Ing. Vojta Jiří, Procházka Jiří, Šedivcová Dagmar

komise návrhová: Šťastný Jakub, JUDr. Svobodová Pavla, Pešatová Anna, Sabová Věra

komise volební : Ing. Brožek Jiří, Ing. Sova Vladimír, Škodová Marta, Pešata Václav ml.

zapisovatelka : JUDr. Svobodová Pavla

Předseda výboru oddílu Ing. Pešata poté přednesl Zprávu o činnosti oddílu pěší turistiky TJ KOTVA Braník v roce 2019. Ve zprávě konstatoval úbytek členů oddílu a nedaří se získávat nové. Dále konstatuje neochotu členů pomoci výboru jednak s vedením akcí, jednak s prací ve výboru.

V roce 2019 oddíl uskutečnil beze zbytku všechny plánované akce. Nejpočetnější jsou  tzv. Seniorské středy, které také mají nejhojnější účast. Rovněž sobotní výlety jsou velmi oblíbené a navštěvované, vedou je většinou členové VOPT. Mimo hlavní sezónu jsou pořádány výlety neplánované, na telefonní či mailovou dohodu. Rovněž úspěšné byly autobusové zájezdy, které oddíl uspořádal 4. V dubnu jsme byli v Lužických horách na Klíči a u Cvikova, v květnu v Prachovských skalách, v říjnu v okolí Konstantinových Lázní a hradu Gutštejn a konečně začátkem listopadu na Poorlické stezce u Třebechovic pod Orebem. Zde je důležitá právě spolupráce s Pragovkou, neboť bez účasti těchto „hostů“ bychom bus těžko obsazovali. Rovněž byly zmíněny vícedenní akce, zejména akce vedené Evou Benáčkovou na Vysočině, či akce Týden na Valšovkách, jakož i Lenora s pěším a vodáckým programem. Ve zprávě dále předseda oddílu seznámil s kompletním výčtem 98 akcí pořádaných oddílem v roce 2019, přičemž vedení těchto akcí se zúčastnilo 20 lidí. Oddíl měl k 31.12.2019 celkem 79 členů, ovšem průměrný věk je 76 let.

Předseda OPT poté poděkoval všem členům výboru OPT, kterému dnes končí funkční období, za práci a vysoce ocenil práci těch, kteří se již rozhodli dále nekandidovat do VOPT : Věry Kvardové a Ing. Jiřího Havelky.

Rovněž ve Zprávě bylo zmíněno plnění úkolů z usnesení z minulé VČS . Všechny body usnesení z minulé VČS byly v roce 2019 splněny.

Zprávu o hospodaření oddílu a návrh rozpočtu OPT pro rok 2020 přednesl předseda oddílu Ing. Pešata.

Hospodaření OPT v roce 2019:

Výdaje : rozpočet 52 000,--Kč, skutečnost 43 800,44 Kč

Příjmy:   rozpočet 46 000,--Kč, skutečnost 51 520,-- Kč

Hosp.výsledek : rozpočet  ztráta 6 000,--Kč, skutečnost zisk 7 719,56 Kč

Rezerva z minulých let : 27 500,--Kč

Rezerva k 31.12.2019 : 35 219,56

Rozpočet OPT na rok 2020 :

Výdaje :  56 000,--Kč

Příjmy :  46 000,-- Kč

Ztráta : 10 000,--Kč

Stav Rezervy k 31.12.2020 :  25 219,56 Kč       

Dalším bodem bylo s Plánem činnosti oddílu na rok 2020. Ing.Svatý, probral jednotlivé plánované výlety a akce, přičemž vedoucí jednotlivých akcí plánovaných na období jaro-léto 2020 ve stručnosti seznámili přítomné s náplní jednotlivých akcí a mnohdy i s konkrétními trasami. E. Benáčková pak doplnila informace o červnové akci Rokytno tak, že všichni zúčatnění musí do dubna potvrdit pobyt přímo v penzionu Rokytno. Pešata podal rámcovou informaci o chystaných zájezdech v říjnu t.r. Pro rok 2020 jsou Plány činnosti opět distribouvány kompletní, tedy jak středy, tak soboty.

Předseda oddílu pak zopakoval výši členských příspěvků pro rok 2020  a povinnost zaplatit členské příspěvky pro rok 2020 do 31.3.2020.

Následovala 25 minutová přestávka na večeři (řízek s bramborovým salátem).

Po pauze následovala diskuse.

Pešata – přednesl návrh na udělení čestného členství OPT pí. JUDr. Pavle Svobodové za

              dlouholetou obětavou práci pro oddíl. Návrh přijat bez připomínek a s

              potleskem.

              Dále přednesl návrh VOPT na udělení čestného členství TJ p. Ing. Jiřímu Vojtovi   

              Odůvodnění : v loděnici od narození (1943), dlouholetý funkcionář OPT, OVT a TJ,

              cvičitel vodní turistiky, člen sboru cvičitelů OVT, aktivní účastník stavby loděnice ( od

              r.1972 Dlouholetý člen OPT, OVT a OLT. Návrh přijat bez připomínek a za potlesku

              přítomných.

Do diskuse se nikdo další nepřihlásil.

Následovalo vyhodnocení oddílové soutěže v nachozených kilometrech, které provedl místopředseda a jednatel OPT Jakub Šťastný. Vítězi se stali pí. Jiřina Havlíčková a p. Jiří Procházka

Zprávu mandátové komise přednesl její předseda J.Vojta: pozváno 77 členů, účast je 44 členů a  což činí 57,1 %,  VČS je usnášení se schopná.

Ing. Jiří Brožek přednesl návrh kandidátky do výboru OPT pro funkční období 2020-2023.

Do výboru OPT na toto volební období kandidují tito členové OPT:

Pešatová Anna st., Škodová Marta, JUDr. Svobodová Pavla, Haláček Karel, Ing. Pešata Václav st., Profous František, Procházka Jiří, Ing. Sova Vladimír, Ing. Svatý Miloš, Šťastný Jakub, Ing. Vojta Jiří.

Předseda volební komise Ing. Brožek navrhuje volbu aklamací - přijato jednomyslně a  dále navrhuje volbu en block (najednou) – přijato jednomyslně. Poté vyzval přítomné k provedení volby. Ing. Brožek konstatoval, že výbor OPT pro funkční období 2020-2023 byl zvolen jednomyslně.

Po té vyhlásil krátkou přestávku, ve které se nově zvolený výbor se odebral zvolit svoje předsednictvo. Po krátké přestávce Ing. Brožek ohlásil, že předsedou oddílu byl zvolen  Ing. Václav Pešata a místopředsedy Miloš Svatý, Jakub Šťastný a Ing. Vladimír Sova.

Po tomto bodu by měla následovat volba delegátů na Výroční konferenci TJ KOTVA, jejíž termín je  počátkem prosince 2020. Ing. Svatý přednesl návrh, aby stejně jako v minulém roce, byl pověřen VOPT jmenováním delegátů na Konferenci delegátů TJ, neboť do data Konference je příliš velký časový odstup. VOPT navrhuje tedy VČS, aby byl pověřen jmenováním delegátů na Konferenci v požadovaném období před Konferencí. (VOPT vede oddíl v období mezi VČS). Bez připomínek

Předseda  Návrhové komise p. Šťastný přednesl návrh na usnesení VČS OPT KOTVA Braník, konané dne 10.2.2020. Návrh byl odsouhlasen jednomyslně. Usnesení tím vstoupilo v platnost.

Závěr VČS provedl předseda OPT Ing. Pešata. Zhodnotil průběh VČS, popřál nově zvolenému výboru hodně radosti z práce pro oddíl, poděkoval za účast a popřál všem pevné zdraví a krásné společné zážitky na našich cestách.

V Praze, dne 10.2.2020

Zapsala : Dr. Svobodová

Příloha : Usnesení VČS ze dne 11.2.2019

Rozpočet_2020  Zápis_VČS_2020 Usnesení_VČS_2020