Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z Výroční členské schůze Oddílu pěší turistiky

19. 2. 2016

Zápis z Výroční členské schůze OPT KOTVA Braník, konané dne 15. 2. 2016

Výroční členskou schůzi zahájil v 17.50 hodin předseda OPT Ing. Pešata. Uvítal přítomné a vyzval je k uctění památky, v roce 2015 a 2016  zemřelých členů OPT Jirky Třešňáka, Vládi Káše, Karla Michala a Jany Šťastné, minutou ticha.

Poté seznámil plénum s návrhem VOPT na složení pracovního předsednictva VČS ve složení: Ing. Svatý (pověřen řízením VČS), Ing. Havelka, Ing. Pešata. Zapisovatelkou navrhuje Věru Kvardovou. Návrh byl jednomyslně přijat.

Ing. Svatý seznámil VČS s návrhem programu VČS dle Pozvánky a požádal o případné připomínky či doplnění. Jelikož se tak nestalo, vyzval přítomné k odsouhlasení. Program byl jednomyslně přijat.

Poté následovala volba pracovních komisí VČS. VČS odhlasovala volby komisí aklamací. Komise pak byly zvoleny v tomto složení:

komise mandátová: Ing. Vojta Jiří, Procházka Jiří, Kudrna Jiří

komise volební: Ing. Brožek Jiří, Kroupa Jaroslav, Dr. Čermák Miloš 

komise návrhová: Šťastný Jakub, Pešatová Anna st., Roman Jiří

Předseda výboru oddílu Ing. Pešata poté přednesl Zprávu o činnosti oddílu pěší turistiky TJ KOTVA Braník v roce 2015. Ve zprávě se ve stručnosti zmínil o opakujících se problémech, se kterými se oddíl potýká: úbytek členů, bohužel i odliv členů do 60 let, stárnutí členské základny,  nábor nových členů, který se nedaří a nezájem členské základny o práci ve výboru oddílu. Začala se dařit spolupráce s turistickým oddílem TJ Praga, kterému oddíl nabídl spoluúčast na našich akcích. A tak díky hostům a nečlenům našeho oddílu se tak mohou uskutečňovat atraktivní autobusové zájezdy. Vyzdvihl práci Jirky Havelky s organizováním tzv. Havelkových  střed pro seniory, které jsou pravidelně navštěvovány ustáleným  početným kádrem turistů a staly se základní aktivitou oddílu. V roce 2015 se konalo celkem 27 těchto akcí. Daří se organizace sobotních výletů, kde  účast na těchto turistických výletech vlakem či autobusy „třístovkami“, je vysoká.  Ve zprávě dále předseda oddílu seznámil s výčtem akcí pořádaných oddílem v roce 2015 podle jejich zaměření. I přes zmíněné problémy oddíl  uspořádal v roce 2015 celkem 105 akcí, z toho 63 plánovaných a 42 dalších v nadplánu. Dále zpráva obsahovala stručný přehled o hospodaření oddílu v roce 2015. Konstatoval, že oddíl vykázal ke konci roku přebytek ve výši 12 737,--Kč

Ve své Zprávě předseda poděkoval všem vedoucím akcí za jejich obětavou práci.

Na závěr se předseda oddílu pěší turistiky věnoval 90. výročí založení TJ KOTVA Braník a zejména 60. výročí založení OPT, kdy zavzpomínal v krátkosti podrobnosti na vznik oddílu a vyjmenoval celou škálu členů dřívějších i současných, kteří se o vznik oddílu a jeho fungování v uplynulých 60 létech zasloužili. Po té popřál přítomným pevné zdraví a krásné zážitky na cestách s oddílem pěší turistiky.

Dalším bodem bylo seznámení s plánem činnosti oddílu na rok 2016, přičemž vedoucí jednotlivých akcí plánovaných na období jaro-léto 2016 ve stručnosti seznámili přítomné s náplní jednotlivých akcí.

Předseda oddílu pak zopakoval výši členských příspěvků pro rok 2016 a 2017 a povinností platných pro rok 2016.

Následovala diskuze.

Šťastný –  navrhl jménem výboru OPT udělit Čestné členství v oddílu pěší turistiky  Ing. Václavu Pešatovi za dlouholetou práci pro oddíl jednak funkcionářskou (35 let předseda oddílu), jednak jako vedoucí turistických akcí. Dále Ing. Jiřímu Vojtovi za dlouholetou funkcionářskou práci a vedení turistických akcí v oddílu pěší turistiky. Návrh přijat potleskem.

Vojta + Martinů – seznámení s výhodami členství v KČT a výzva k založení skupiny KČT v OPT KOTVA.

Profous – oznamuje, že v období před zahájením jarní sezony výletů OPT, organizuje sobotní výlety vlakem či autobusem. Informuje o směřování výletu o nejbližší sobotě (20.2.). Informace na jeho mobilu.

Svatý konstatuje, že nikdo další se do diskuze nehlásí a proto vyzývá předsedu Mandátové komise, aby přednesl  zprávu.

Předseda mandátové komise přednáší zprávu Mandátové komise:

pozváno 90 členů, přítomno 51 členů, což je 55,4 %. Konstatuje, že schůze je usnášení schopná.

Předseda volební komise Ing. Brožek seznamuje přítomné s kandidáty do výboru OPT KOTVA Braník na funkční období 2016-2019, dle kandidátek, které jim  byly rozdány před zahájením schůze.

Přítomní poté odsouhlasili způsob volby: a) aklamací

                                                                   b) an block

Poté byla provedena volba, kandidáti byli zvoleni jednomyslně.

Do výboru OPT KOTVA Braník na funkční období 2016-2019 byli zvoleni tito členové OPT:

Kvardová Věra, Pešatová Anna st., Škodová Marta, Dr. Svobodová Pavla, Ing. Havelka Jiří,

Ing. Martinů Miroslav, Ing. Svatý Miloš, Ing. Antoš Josef, Ing. Jiří Vojta, Profous František,

Ing. Václav Pešata, Jiří Procházka, Jakub Šťastný

Následovala přestávka, ve které se nově zvolení členové výboru odebrali zvolit předsedu a místopředsedy.

Po ukončení přestávky Ing. Brožek oznamuje, že předsedou oddílu pěší turistiky na funkční období 2016-2019 byl opět zvolen Ing. Václav Pešata, místopředsedy pak Ing. Jiří Havelka, Ing. Miloš Svatý a Jakub Šťastný. Volba byla ukončena potleskem.

Následovalo vyhodnocení oddílové soutěže v nachozených kilometrech, které provedl místopředseda a jednatel OPT Jakub Šťastný

Po tomto bodu následovala volba delegátů na Výroční konferenci TJ KOTVA, jejíž termín je  21. 3. 2016.

Klíčem 1:7 ke stavu k 31. 12. 15 byli zvoleni následující delegáti:                         

Martinů Miroslav, Profous František, Svatý Miloš, Kvardová Věra, Havelka Jiří, Svobodová Pavla, Šťastný Jakub, Pešata Václav st., Procházka Jiří, Benáčková Eva., Pešatová Anna st., Škodová Marta, Antoš Josef, Habásková Květa

Náhradníci: budou vybráni dle nutnosti

Předseda návrhové komise Šťastný přednesl Návrh na Usnesení VČS OPT KOTVA Braník konané dne 15. 2. 2016. Návrh byl odsouhlasen  jednomyslně, takže vstoupil v platnost.

Závěr VČS provedl předseda OPT Ing. Pešata. Zhodnotil průběh VČS, poděkoval za účast a popřál všem pevné zdraví a krásné společné zážitky na našich cestách.

V Praze, dne 15. 2. 2016
Zapsala : Kvardová

Zápis v pdf