Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z VČS OPT 2012

15. 2. 2012

Zápis z Výroční členské schůze OPT KOTVA Braník, konané dne 6.2.2012

 

Výroční členskou schůzi zahájil v 17.50 hodin předseda OPT Ing.Pešata. Uvítal přítomné a vyzval je k uctění památky, v roce 2011 zemřelých členů oddílu, minutou ticha. Poté seznámil plénum s návrhem VOPT na složení pracovního předsednictva VČS ve složení: Ing.Svatý(pověřen řízením VČS), Ing.Havelka, Ing.Pešata. Poté dal o návrhu hlasovat. Návrh byl jednomyslně přijat.

 

Ing.Svatý seznámil VČS s programem VČS a požádal o případné připomínky či doplnění. Jelikož se tak nestalo, vyzval přítomné k odsouhlasení. Program byl jednomyslně přijat

 

Poté následovala volba pracovních komisí VČS. VČS odhlasovala volby komisí aklamací. Komise pak byly zvoleny v tomto složení:

komise mandátová: Dr.Pokorná Zora, Baťová Jaroslava, Ing.Vojta Jiří

komise návrhová: Dr.Svobodová Pavla, Šťastný jakub, Procházka Jiří

komise volební: Ing.Brožek Jiří, Ing.Dušek Jan, Ing.Rudiš Miroslav

 

Předseda odstupujícícho výboru Ing.Pešata poté přednesl obsáhlou Zprávu o činnosti oddílu pěší turistiky TJ KOTVA Braník v roce 2011. Ve zprávě se zmínil o problémech, se kterými se oddíl potýká: odliv členů do 60 let z důvodu výše příspěvků do TJ, stárnutí členské základny, hospodářská krize, projevující se šetřením pěněžních prostředků členy, nábor nových členů, který se nedaří a jistá nekázeň našich členů při přihlašování na akce oddílu, což způsobilo zrušení 3 zájezdů. VOPT proto navázal kontakt s turistickým oddílem TJ Praga, kterému nabídl spoluúčast na našich akcích tak, aby se akce mohly uskutečnit. Ve zprávě dále předseda oddílu seznámil a výčtem akcí pořádaných oddílem v roce 2011 podle jejich zaměření. Oddíl uspořádal v roce 2011 celkem 92 akcí. V závěru předseda poděkoval odstupujícímu výboru a zejména, jeho již napříště nekandidujícím členům, za obětavou práci pro oddíl.

 

Dalším bodem bylo seznámením s plánem činnosti oddílu na rok 2012, přičemž vedoucí jednotlivých akcí plánovaných na období jaro-léto 2012 ve stručnosti seznámili přítomné s náplní jednotlivých akcí.

 

Předseda oddílu pak zopakoval výši členských příspěvků pro rok 2012 a 2013 a povinností platných pro rok 2012.

 

Následovala diskuze.

Ing.Pešata – seznámení členské základny s pravidly účasti členů TJ Praga na našich akcích

Ing.Dušek – požadavek aktuálního adresáře členů OPT, včetně mailových adres a mobilního spojení, prověřit možnosti organizování automobilových akcí menších skupin(voda, pěší,cyklo)

Dr. Benáčková – oprava statistiky uvedené ve zprávě předsedy o činnosti: na 4 denní akci Okruhy z Lučan na  Vysočině bylo účastno 21 účastníků, nikoli 4, jak bylo uvedeno. Za omyl ve   statistickém přehledu se omluvil Svatý s tím, že vedení akce neodevzdalo Hlášení o akci, čímž vznikla tato nemilá nepřesnost.

Pýchová –    zdůraznila nutnost aktualizace adres a spojení na členy. Apel na členy, aby veškeré  změny hlásili do sekretariátu pí. Pešatové, či kterémukoli členu VOPT.

Ing.Pešata -  navrhuje udělení čestného členství Oddílu pěší turistiky Ing.Miroslavu Martinů navrhuje doporučit výboru TJ KOTVA Braník udělit čestné členství TJ KOTVA Dr. Zoře Pokorné a Josefu Paulusovi za dlouholetou funkcionářskou činnost. Návrh přijat potleskem, bude součástí usnesení dnešní VČS.

 

Zpráva mandátové komise: předsedkyně komise Dr.Pokorná oznámil, že ze 100 pozvaných členů je přítomno 69, což je 69 %. Schůze je tedy usnášení schopná.

Ing.Svatý poté vyzval předsedu volební komise Ing.Brožka, aby se komise ujala své funkce. Ing.Brožek nejprve seznámil plénum s kandidáty do VOPT. Jednotliví kandidáti se představili přítomným po vyzvání povstáním. Dále bylo hlasováno o způsobu volby: aklamace nebo tajná volba. Jednomyslně byla odsouhlasena aklamace. Další volbou bylo zda hlasovat o každém kandidátovi jednotlivě či v bloku (celku, najednou). Jednomyslně zvolena varianta „v  bloku“.

Poté Ing.Brožek vyzval přítomné k hlasování o navrženém složení výboru OPT pro funkční období 2012 až 2015. Pro výbor v navrženém složení hlasovalo 62 členů, 7 se zdrželo hlasování.

Předseda volební komise Ing.Brožek pak konstatoval, že výbor OPT pro funkční období 2012-2015 byl zvolen.

 

Následovalo vyhodnocení oddílové soutěže v nachozených kilometrech, které provedl Jakub Šťastný.

 

Náledovala krátká přestávka, ve které zvolený výbor OPT provedl volbu svého předsednictva.

 

Po přestávce řídící schůze Ing.Svatý vyhlásil výsledky volby předsednictva OPT takto:

předseda :          Ing.Václav Pešata

místopředseda : Ing. Jiří Havelka

místopředseda : Ing. Miloš Svatý

místopředseda : Jakub Šťastný

výbor OPT pro funkční období 2012-2015 byl zvolen v počtu 15 členů.

 

Po tomto bodu následovala volba delegátů na Výroční konferenci TJ KOTVA, jejíž termín není bohužel dosud znám. Klíčem 1:7 ke stavu k 31.12.11 byli zvoleni následující delegáti:                         

Martinů Miroslav, Profous František, Třešňák Jiří, Svatý Miloš, Kvardová Věra, Havelka Jiří, Svobodová Pavla, Šťastný Jakub, Antoš Josef, Rudiš Miroslav, Pešata Václav st., Navrátilová Michaela, Neubergová Jarmila, Dušek Jan, Šimková Helena.

Náhradníci : Kněžková Marta, Škodová Marta, Vachtlová Eva, Jirkovská Milena, Pokorná Zora, Pešatová Anna st.

 

Dr.Svobodová přednesla návrh na usnesení VČS OPT KOTVA Braník konané dne 6.2.2012. Návrh byl odsouhlasen  jednomyslně, takže vstoupil v platnost.

 

Závěr VČS provedl nově zvolený předseda OPT Ing.Pešata. Zhodnotli průběh VČS, poděkoval za účast a popřál všem krásné společné zážitky na našich cestách.

 

V Praze, dne 6.2.2012

 

Zapsala : Kvardová

Zápis z VČS OPT v pdf zde