Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis a usnesení z VČS OPT 2013

14. 2. 2013

Zápis z Výroční členské schůze OPT KOTVA Braník, konané dne 11.2.2013

Výroční členskou schůzi zahájil v 17.50 hodin předseda OPT Ing.Pešata. Uvítal přítomné a vyzval je k uctění památky, v roce 2012 zemřelých členů oddílu  Ing.Jarmily Neubergové a Viktora Nedbala a dále bývalých členů našeho oddílu Heleny Militké, Zdeny Šťepánkové a Julia Zemana, minutou ticha. Poté seznámil plénum s návrhem VOPT na složení pracovního předsednictva VČS ve složení: Ing.Svatý(pověřen řízením VČS), Ing.Havelka, Ing.Pešata. Zapisovatelkou navrhuje Věru Kvardovou. Návrh byl jednomyslně přijat.

Ing.Svatý seznámil VČS s programem VČS a požádal o případné připomínky či doplnění. Jelikož se tak nestalo, vyzval přítomné k odsouhlasení. Program byl jednomyslně přijat

Poté následovala volba pracovních komisí VČS. VČS odhlasovala volby komisí aklamací. Komise pak byly zvoleny v tomto složení:

komise mandátová: Ing.Vojta Jiří, Michal Karel, Pícha Zdeněk

komise návrhová: Šťastný Jakub, Dr.Svobodová Pavla, Kroupa Jaroslav

Předseda výboru oddílu Ing.Pešata poté přednesl obsáhlou Zprávu o činnosti oddílu pěší turistiky TJ KOTVA Braník v roce 2012. Ve zprávě se zmínil o problémech, se kterými se oddíl potýká: výrazný úbytek členů, bohužel i odliv členů do 60 let z důvodu výše příspěvků do TJ, stárnutí členské základny, hospodářská krize, projevující se šetřením pěněžních prostředků členy, nábor nových členů, který se nedaří a jistá nekázeň našich členů při přihlašování na akce oddílu, což způsobilo zrušení 2 autobusových zájezdů. Daří se  spolupráce s turistickým oddílem TJ Praga, kterému oddíl nabídl spoluúčast na našich akcích. Díky hostům a nečlenům našeho oddílu se tak tyto akce mohou uskutečnit. Naopak se velmi daří účast na sobotních turistických výletech vlakem či autobusy „třístovkami“, které mají vysokou navštěvovanost a zejména na tzv. Havelkovy středách pro seniory, které jsou pravidelně navštěvovány ustáleným  početným kádrem turistů. Ve zprávě dále předseda oddílu seznámil a výčtem akcí pořádaných oddílem v roce 2012 podle jejich zaměření. Oddíl uspořádal v roce 2012 celkem 107 akcí. 

Dalším bodem bylo seznámení s plánem činnosti oddílu na rok 2013, přičemž vedoucí jednotlivých akcí plánovaných na období jaro-léto 2013 ve stručnosti seznámili přítomné s náplní jednotlivých akcí.

Předseda oddílu pak zopakoval výši členských příspěvků pro rok 2013 a 2014 a povinností platných pro rok 2013.

Následovala diskuze.

Marešová -   navrhuje nabídnout spolupráci stejnou jako Pragovce i turistickému oddílu TJ Vyšehrad . Pešata : s oddílem již je navázán jakýsi kontakt, jeho členové se již účastnili některých našich akcí v roce

Ing.Pešata –   seznamuje VČS s návrhem výboru OPT na jmenování členů OPT Milady Pýchové a Ing. Jiřího Brožka Čestnými členy TJ KOTVA Braník a doporučuje jej zařadit do usnesení dnešní VČS. Návrh přijat s potleskem.

Ing. Pešata -  seznamuje VČS  s návrhem výboru OPT jmenovat člena OPT Ing. Miloše Svatého Čestným členem Oddílu pěší turistiky TJ Kotva a doporučuje jej zařadit do usnesení dnešní VČS. Návrh přijat s  potleskem.                    

Ing.Dušek –  seznamuje přítomné se zimním víkendovým(i prodlouženým) pobytem na Valšovkách a vyzval zájemce k účasti.

Šťastný     -   seznamuje přítomné s obnovením tradičního klubového časopisu TJ Kotva  Cestou a řekou, z iniciativy výboru OPT, zatím na internetových stránkách OPT. Počet příspěvků je již slušný a proto vyzývá přítomné, aby přispěli svými dojmy a zážitky z cest do této zajímavé formy informací o dění v klubu. Internetový časopis je samozřejmě přístupný i členům ostatních oddílů TJ a hostům(nečlenům TJ) a to jak k uvedení příspěvku, tak samozřejmě i k přečtení. Současně vyzývá k vyššímu využívání internetových stránek oddílu a opakuje adresu : www.opt.estranky.cz

Ing. Vojta  -   upozorňuje na možnost účasti na zimní běžkařské akci v Bedřichově, kterou zajišťuje OLT – Tomáš Přibyl

Následovalo vyhodnocení oddílové soutěže v nachozených kilometrech, které provedl Jakub Šťastný 

Zpráva mandátové komise: předseda komise Ing. Vojta oznámil, že z 95 pozvaných členů je přítomno 58, což je 61 %. Schůze je tedy usnášení se schopná.

Po tomto bodu následovala volba delegátů na Výroční konferenci TJ KOTVA, jejíž termín není bohužel dosud znám. Klíčem 1:7 ke stavu k 31.12.12 byli zvoleni následující delegáti:                         

Martinů Miroslav, Profous František, Třešňák Jiří, Svatý Miloš, Kvardová Věra, Havelka Jiří, Svobodová Pavla, Šťastný Jakub, Antoš Josef, Rudiš Miroslav, Pešata Václav st., Navrátilová Michaela,  Dušek Jan, Šimková Helena.

Náhradníci : Ing. Brožek Jiří, Vachtlová Eva, Pešatová Anna st., Šimková Helena, Marešová Alena, Baťová Jaroslava, Pešata Václav ml., Kněžková Marta

Předseda návrhové komise Šťastný přednesl návrh na usnesení VČS OPT KOTVA Braník konané dne 11.2.2013. Návrh byl odsouhlasen  jednomyslně, takže vstoupil v platnost.

Závěr VČS provedl předseda OPT Ing.Pešata. Zhodnotli průběh VČS, poděkoval za účast a popřál všem krásné společné zážitky na našich cestách.

V Praze, dne 11.2.2013

Zapsala : Kvardová

Zápis VČS OPT zde

Usnesení VČS OPT zde